Over

Het oorspronkelijke idee voor dit “MuziekDingen” programma, is afkomstig van Helene Blowers. In 2006 ontwikkelde zij dit programma voor de bibliotheek van Mecklenburg County, USA. En met veel succes! Honderden bibliotheekmedewerkers volgden de lessen met veel plezier.

De oorspronkelijke “23 Things” werd gepubliceerd onder zogenaamd Creative Commoms licensie, hetgeen wil zeggen dat iedereen vrij is om het materiaal te gebruiken en te kopiëren, mits met naamsvermelding. Ook anderen kunnen deze versie van “23 Dingen” onder dezelfde condities gebruiken.

Medio 2007 is door Rob Coers van Coers Internet Trainingen “23 Things” vertaald en bewerkt naar het Nederlands tot 23 Dingen, in opdracht van de Vereniging van Openbare Bibliotheken, met toestemming van Helene Blowers.

“MuziekDingen” is anders dan andere cursussen of e-learning programma’s. Je leert hier over sociale mediatoepassingen, vooral door ZELF dingen te ontdekken en door er over te schrijven in een eigen weblog, zal je het bestudeerde onderdeel beter begrijpen. Daarnaast leer je ook door op weblogs van medecursisten te kijken en te reageren op elkaars berichten. “Leren door te doen” is het credo. De rol van docent is hier veranderd. Geen allesweter die verteld hoe het moet, maar een begeleider die assisteert bij onduidelijkheden en die tevens leert MET de mensen die dit programma volgen.

“MuziekDingen” is op verschillende manieren te volgen.


Meer informatie nodig? Neem contact op met Rob of Jeroen.

Muziekdingen is mede tot stand gekomen dankzij financiële ondersteuning door het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Inhoudelijke bijdragen zijn afkomstig van Jeroen de Boer en Rob Coers, de eindredactie is gedaan door Jantien Dubbeldam en Eric van Balkum.

Een gedachte over “Over”

Reacties zijn gesloten.