FAQ

Je hebt wellicht nog vragen? Dan zal je het antwoord wel vinden in deze FAQ (Frequently Asked Questions). Zo niet, stuur dan even een mailtje naar robcoers@gmail.com

Voor wie is deze cursus bedoeld?
Voor iedereen die zich vertrouwd wil maken met leuke, handige en leerzame dingen rondom muziek. De cursus richt zich echter specifiek op medewerkers van (muziek)bibliotheken en muziekinstellingen, omdat zij in sterke mate te maken hebben (en krijgen ) met de veranderende manieren waarop mensen met muziek en informatie OVER muziek omgaan.

Ja ok, maar ik wel de cursus volgen!
Geen probleem. Iedereen kan zelfstandig Muziekdingen doorlopen en ervan opsteken wat hij of zij wil. Je zal dan echter geen contact of feedback ontvangen van begeleiders, geen incentive – een motiverende gadget in de geest van deze cursus – ontvangen en geen certificaat.

Werk je in een bibliotheek en wil je de cursus volgen in een stimulerende setting, neem dan contact met ons op via het contactformulier.¬†Je gaat de cursus dan gezamenlijk doen met je collega’s, al dan niet met een muzikale achtergrond. Je krijgt ondersteuning en reacties op de ontdekkingen die je doet over sociale media en muziek van Jeroen de Boer en Rob Coers.

Heb je geen of te weinig collega’s? Geen nood. Je kunt je ook individueel aanmelden of met een groepje collega’s die op hetzelfde moment willen starten. Je krijgt dan begeleiding van ons en je bent met vakgenoten.

Wat heb ik voor de cursus nodig?
Weinig! Een computer met internetaansluiting en een actuele versie van een webbrowser. Alle toepassingen die je gaat ontdekken, bevinden zich op het internet en, dat is het mooie, zijn gratis!

Welke voorkennis is vereist?
Als je kunt omgaan met de computer en kunt surfen over het web, dan ben je gereed om Muziekdingen te volgen. Je hoeft dus geen specifieke bibliotheekopleiding te hebben gevolgd en je hoeft ook geen HBO-diploma of universitaire graad op zak te hebben.

Wat heb ik dan wel nodig?
Goeie vraag, helder antwoord! Het enige dat je nodig hebt, is een flinke dosis nieuwsgierigheid en de wil om op een spelende manier te leren. Leren van je eigen bevindingen, leren van de reacties die je collega’s plaatsen op jouw weblogberichten plaatsen en leren van de reacties die jij zelf plaatst. Het gaat in Muziekdingen vooral om de fun en de inzichten die je krijgt. Wat je aan al die nieuwe kennis hebt voor je werk, komt vanzelf wel. Maak dus vooral plezier, heel veel plezier!

Hoe lang duurt de cursus en hoeveel tijd moet ik erin steken?
Bij de start zal er periodiek, over een periode van ongeveer 11 weken, een nieuw Ding gepubliceerd worden. Daarna blijft de weblog voor iedereen beschikbaar.
Hoeveel tijd je erin moet steken is moeilijk te bepalen. Minimaal denk ik dat je er twee uur per week met een nieuw dingen bezig moet zijn, maar meer is natuurlijk altijd beter. En je zal merken dat je het leuk gaat vinden en dat de tijd dan omvliegt. Bepaal dus zelf wat je wilt en aankunt.

Ik kan mijn vraag hier niet bij vinden
Deze FAQ groeit, dus misschien komt je vraag hier wel bij te staan als je een mail stuurt via het contactformulier.